Bedroom Makeover

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mrs_mighetto

Soveværelses indretning

Langt om længe er jeg blevet færdig med at renovere og indrette vores soveværelse. Se FØR billeder nederst i indlægget.

Det hele startede faktisk med de 2 nye posters fra Mrs.Mighetto, som jeg bare måtte eje og finde et sted til. Ruby-Li (50×70 cm) og Billie-Rose (61×91 cm) sælges som limited edition hos udvalgte forhandlere.

Le KioskNorsu InteriorThe Poster ClubWonderwall.se (alle har worldwide shipping).

Samtidigt var vi blevet lidt trætte af vores klædeskab, og havde begge gået og drømt om nye fine skabe med bedre indretning.

Da vi flyttede ind i vores hjem, var soveværelset det eneste rum hvor væggene ikke fik filt på, simpelthen fordi vi havde brug for et rum hvor vi kunne flytte ind fra start. Det gamle glasvæv har bare irriteret mig lige siden. Filterede vægge giver virkeligt rummet en helt anden karakter.

Så vi gik all in, og bestilte både maler og skabe.

Da vi fik tømt soveværelset og sengen kom væk, blev det ret tydeligt at gulvet trængte til at blive slebet. Udover almindeligt slid, har vi tidligere haft en hund som har ligget og sovet ved siden af sengen, og det har givet nogle mørke områder som var umulige at vaske helt ned.

Det gav så plads til en anden idé jeg har leget med i noget tid: Malede gulve!

Gulvmaling

Jeg vaklede imellem hvid og grå, men bestemte mig for at den varme grå ville give rummet karakter og tyngde. Samtidigt matcher den Illustrationerne fra Mrs.Mighetto, og den lækre grå velour som jeg har fået syet en sengegavl i.

gulvmaling    gulvmaling grå harmoni

Hvis gulvet har mange knaster, eller bare ikke er gammelt nok til at der ikke længere trænger farve op, er det en god idé at starte med at grunde det. Herefter skal det have 2 gange maling.

Vores gulve er over 100 år gamle, og er så mættede af sæbe at jeg tog chancen og undlod at grunde. I stedet endte jeg med at male gulvet 3 gange, før jeg synes resultatet var helt ensartet.

Vi har sorte gummifuger i sprækkerne på alle gulvene, og det giver en super fin finish når det er malet. Der bliver mere roligt at se på, end hvis sprækkerne stod tydeligt frem imellem alle gulvbrædderne. Til gengæld kan det også se rigtig godt ud med sprækkerne på et malet gulv, hvis man vil have et lidt mere “råt” look.

Til jer som overvejer at gå igang med at male gulve kan jeg kun anbefale at i bare giver jer i kast med det. Jeg er blevet så glad for det nye gulv, at jeg kraftigt overvejer at fortsætte på Rose’s værelse som ligger i direkte forbindelse med soveværelset.

Garderobeskabe

Tidligere havde vi skydelåger, som var indrettet med 600 mm brede hylder, skuffer og bøjlestang. Det er en standart størrelse, og derfor sikkert den samme som mange af jer har derhjemme.

Så kender i sikkert også problemet med at der er alt for meget plads til én stak tøj, men lige i underkanten til 2 stakke ved siden af hinanden.

Det kan løses ved at købe 400 mm brede skabe/elementer i stedet for. Det er den perfekte størrelse til at lave den optimale indretning i et klædeskab, efter min mening. Hos os gav det plads til 6 skabe, altså 3 x 400 mm til hver.

Soveværelse

Garderobeskabe

Vi har indrettet dem således:

Skab 1: Bøjlestang til toppe/skjorter + hylder + skuffer.

Skab 2: Hylder.

Skab 3: Hylde øverst + bøjlestang til lange kjoler mm.

Skab 4: Hylde øverst + dobbelt bøjlestang til skjorter.

Skab 5: Hylder.

Skab 6: Hylder + skuffer.

Den fordeling vil passe til de fleste par. Jeg ELSKER at åbne de nye skabe, hvor der bare er meget mere styr på tøjet end i det gamle.

Skabene er fra INVITA, i lågen Nordic. Farven hedder Nanohvid og skabene er ekstra høje (2112 mm + sokkel). De kan laves i mange designs og farver, med eller uden topliste. Send en besked hvis jeg skal regne en pris, vi leverer i hele Danmark.

Garderobeskabe

Grebene havde jeg meget svært ved at vælge, da de både skulle være enkle men også gerne med nogle fine detaljer som kunne passe til resten af rummet og lågernes udskæringer.

Jeg endte med at købe disse forsølvede knopgreb. Find dem her.

Knopgreb

Sengebord

Vi har tidligere manglet et sengebord, men bare aldrig fundet det rigtige.

Soveværelset skulle have meget mere personlighed end det havde før, så derfor gav jeg mig til at lede på DBA efter et antikt bord som jeg kunne male. Jeg fandt et super fint et hos en ældre dame, som havde arvet det fra sin far. Det har ca. samme alder som vores hus, hvilket jeg synes var lidt sjovt.

Det er både dekorativt og praktisk med den lille hylde på bordet, hvor jeg kan opbevare bøger, briller, telefon osv. Oprindeligt gik jeg efter et bord med en skuffe, men denne løsning er blevet ret god, og jeg faldt bare for bordet med det samme.

Sengebord

Jeg har malet bordet med gulvmalingen, så det bare er de fine detaljer som træder frem, og den flotte sengegavl som tager fokus i rummet.

Der er et rigtig fint udskåret mønster på toppen af bordet. Lampen er fra IKEA.

Sengebord

Sengegavl

Den flotte sengegavl i blødt velour er lige prikken over i’et i den nye indretning. Den giver lidt luksuriøs hotel stemning til rummet, og så er den bare utrolig smuk.

Den forhandles af min dygtige veninde Camilla Graae Decor, og laves på mål i enten hør eller velour. Det er virkelig et produkt for feinschmakere, som kan hæve standarten for ethvert soveværelse.

Min måler 2000 x 1000 mm, og er lavet i velour fra Designers Guild.

Soveværelse

Sengegavl

Sengegavl

Indretnings detaljer

Et soveværelse skal være funktionelt, og man skal tænke over hvad ens personlige behov er når det indrettes. Skal der være en stol til at hænge tøjet på, en vasketøjskurv, vil man have TV i rummet mm.

Vi kan ikke undvære en vasketøjskurv, så jeg har fundet en fin kurv fra Tine K Home som fungerer perfekt til det formål. Den er placeret helt taktisk på min mand’s side, for at undgå beskidte sokker på gulvet (sorry Honey, men det ér altså irriterende ;o)).

Stol og spejl er “genbrug” fra den gamle indretning, men den del har vi været rigtig glade for.

Spejlet har vi fået i indflyttergave. Det stammer fra en H&M butik som skulle renoveres, hvor det blev til overs. Heldigvis for mig, var der ingen andre som havde plads til det høje spejl.

Stolen er fra Henrik Bønnelycke og de sorte klassiske Flower Pots fra Verner Panton har også fået lov til at blive.

Vasketøjskurv

Spejl

Blomster

Vi havde et sjovt lille indbygget skab i soveværelset, som vi brugte til opbevaring af sengetøj. Det er der blevet plads til i det nye klædeskab, så det lille rum er nu blevet åbnet op. Planen er at der skal monteres hylder til mine sko, tasker og andre ting som kan pynte.

Garderobe

Garderobe

Vægpaneler

Som et supplement til de oprindelige stuklister i loftet og de høje fodpaneler, har vi valgt at opsætte lister på væggene, lidt i stil med gamle paneler.

Der er monteret en gennemgående liste hele vejen rundt i rummet ca. 1500 mm fra gulvet, og ovenover firkanter med en mindre liste, dog kun på væggen ved sengegavlen.

Paneler

Listerne vil typisk være at finde i et velassorteret byggemarked enten i træ eller i hårdt PU skum. De skal monteres med stuklim eller montagelim og fuges med overmalbar silikonefuge. Herefter males de i samme farve som væggene. Fordelen med listerne i PU skum er at de kan males med samme maling som væggene, hvor trælisterne skal grundes og males med træmaling.

Et overskueligt DIY projekt, som giver rummet stil.

Planteophæng

Planteophænget fra Bloomingville kan købes på udsalg her.

Billeder FØR og Undervejs:

Soveværelset var fint og brugbart før vi gik igang, men det manglede personlighed og stil. Det synes jeg det har fået nu. Håber i synes om det?

sovevaerelse    garderobe   renovering   renovering   spartlede vaegge   spartlede vaegge

Follow:
Del:

6 Comments

 1. Hülya
  15. april 2018 / 15:48

  Hej.
  Tager din veninde fortsat bestiller på sengegavle? Jeg kan ikke finde hendes oplysningerne længere gennem linket 🙂

  Vh.

  • Kristina
   Forfatter
   29. juni 2018 / 10:52

   Hej.

   Beklager det sene svar! Hun har fysisk butik i Odense, og kan findes på http://www.ateliergraae.dk

 2. Maria M.
  7. august 2018 / 00:07

  Hejsa, virkelig fin indretning og elsker gulvene! Kan du mon huske, hvad malingen hed (farvekode)?
  Bedste hilsner, Maria

  • Kristina
   Forfatter
   24. maj 2020 / 18:07

   Hej.
   Jotun 1032, Grå Harmony☺️

 3. Ida
  24. maj 2020 / 17:41

  Hej Maria,
  Er vild med detaljen på toppen af klædeskabet. Er det noget I selv har tilført eller er det købt sådan?

  • Kristina
   Forfatter
   24. maj 2020 / 18:05

   Hej.
   Det er en topliste fra Invita, hvor skabene er fra☺️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.