En daybed drøm

daybed_sofakompagniet

Kærlighed ved første blik

Indeholder reklame.

Der var simpelthen hvad det var da jeg først så denne smukke daybed fra Sofakompagniet i cognac farvet læder. Modellen hedder Alex og måler 201 x 96 x 48 cm. En stor flyder som kunne udfylde lige netop det tomrum jeg blev ved med at synes vi havde i vores lille bibliotek/stue.

Jeg har forsøgt mig med rigtig mange indretninger i denne stue, men hidtil har intet bare givet mig den helt rigtige fornemmelse i maven og vigtigst af alt, så har rummet ikke været brugt. I hvertfald ikke siden Rose og Kamille var helt små.

Da vi flyttede ind byggede vi selv en høj massiv daybed, med skuffer under. Den var fin, havde opbevaring og gjorde det rigtig godt som ekstra seng når vi havde overnattende gæster. Men så kom pigerne til, og det der med overnattende gæster hørte til sjældenhederne, forståeligt nok. Vores daybed blev brugt som improviseret pusleplads i stueplan og pigerne fik legehjørne i stuen, hvilket fungerede helt perfekt så længe de havde brug for at have en masse legetøj nedenunder i stuen.

Men da de blev større var det tilstrækkeligt med deres legekøkken og nu tager de egentligt bare de ting med ned fra værelset som de lige vil lege med den dag (og med op igen, for det meste ;o))

Hjemmekreationen var en stor klods og jeg havde brug for at få noget som var mere luftigt. Desuden var radiatorskjuleren, som vi havde købt i Silvan, ved at falde fra hinanden og jeg havde en idé i hovedet om en hjemmelavet model fra væg til væg med hylder i begge sider. Samtidig havde vi nogle stole der skulle findes plads til efter at vi byggede den store radiatorskjuler/bænk i sofastuen.

På dette tidligere post kan i se hvordan stuen så ud dengang, og få en guide til diy-radiatorskjulere som denne.

Senere faldt jeg pladask for nogle fine velour pufs, som flyttede ind i stedet for stolene. Dem kan i se masser af billeder af på min Instagram profil. Mit argument var at vi aldrig sad i dem… det er Renés stole og jeg har aldrig været sådan helt pjattet med dem for at være ærlig. Jeg har lært at acceptere dem og de er også groet lidt på mig, men de kræver noget plads som jeg ikke synes vi har pt.

Kompromiset blev at stolene stod på modsatte væg, overfor mine pufs, hvilket gav mig lidt en “venteværelse” fornemmelse. En masse siddepladser som ingen nogensinde sad på. Pigerne legede jorden er giftig, men der var vist også dét.

daybed

Jeg ville gerne at rummet kom mere i brug. At det ikke kun var et rum man skulle igennem for at komme ind i stuen. At det indbød til hygge og at det var muligt at sidde med en bog derinde. En kontorplads var også i spil, og jeg vil ikke udelukke at der kommer en smal en på et tidspunkt på væggen til venstre. Men på en måde kan jeg også meget godt li’ at der bare er luft.

Valg af daybed

Min konklusion blev at vi nok skulle have en daybed igen, men en mere let en af slagsen. Den ville kunne udfylde den funktion vi nu alligevel er begyndt at mangle igen, nemlig en gæsteseng, samtidig med at hele familien vil kunne bruge den i hverdagen. Jeg kan smide mig med en bog, pigerne kan lege på den (og under den viser det sig) og René kan tage pladsen når pigerne og jeg fylder hele sofaen.

daybed

I min søgning var jeg forbi MANGE forskellige, men da jeg fandt denne var jeg ikke i tvivl.

Den smukke læder matcher så fint med vores Corona stol i den tilstødende stue og faktisk også læderhynderne på spisebords stolene som vi fik lavet af det overskydende skind da vi fik ombetrukket Coronaen. Så en fin rød tråd er der blevet skabt, så de 3 stuer hænger bedre sammen.

daybeddaybed

Alex daybed fra Sofakompagniet er designet af Cathrine Rudolph. Benene her er i smoked oak og skindet hedder leather bronze. Man kan faktisk designe sin egen version på deres hjemmeside, og så findes den også som bænk/mindre daybed hvor den kun måler 160 x 52 cm hvis det kniber med pladsen. Den model kunne være smuk i en entré med favorit skoene under og yndlingstasken ovenpå.

Hvis man er mere til stof er det også muligt at vælge det.

Jeg er super glad for vores nye daybed og har været ovenud tilfreds med servicen hos Sofakompagniet lige fra bestilling til levering. Jeg fik en tømmerlus da jeg skulle skrue benene på, men dén del må jeg vist tage på min egen kappe.

daybed_sofakompagnietdaybed_sofakompagnietdaybed_sofakompagniet

Tak fordi i kiggede forbi.

 

Kristina

Follow:
Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.