Hverdags Glimt

hverdags_glimt

Hverdags Glimt fra “Casa Rosemille”

Vi har været så heldige at vi i efteråret havde besøg af en super dygtig fotograf, som har fulgt os en hel dag på en almindelig hverdag. Maimouselle har et fantastisk koncept som hedder MOMENTS, hvor hun kommer på besøg enten en hel eller en halv dag og tager en masse flotte billeder af forskellige hverdags situationer. Kan kombineres med boligbilleder hvis man ønsker det. Det kunne også være i forbindelse med en speciel begivenhed.

Brug linket herunder til at læse mere og se priser:

MOMENTS – FAMILY & HOME REPORTAGE by Maimouselle

Udover at være super professionel, dygtig og perfektionistisk, så er søde Katarina også bare rigtig behageligt selskab. Pigerne var ret vilde med hende, og det forstår jeg godt. Hun gjorde det afslappet og nemt bare at gøre de ting vi plejer at gøre. Nuvel, vi havde naturligvis lige ryddet det værste rod væk inden hun kom og taget lidt pænt tøj på i dagens anledning!

Så velkommen hjem til os, en lille familie på 4.

Hvem er vi?

Vores familie består af Rose & Kamille som bliver 3 år til August, min mand René og Jeg. Til dagligt bliver pigerne afleveret i dagpleje hos vores søde dagplejemor Ulla, og René og Jeg arbejder i henholdsvis erhverv og privat-afdelingen i samme køkkenfirma. Vi arbejdede sammen inden vi blev kærester, og har faktisk kun været “fra hinanden” rent arbejdsmæssigt helt kort i hvert sit firma.

Det fungerer super fint for os at arbejde sammen, og vi har fået det til at passe med at René møder sent og afleverer pigerne, og så kan jeg hente dem om eftermiddagen.

Dem som holder skansen derhjemme når vi er afsted er katten Theo, og vores kaninpar Muffe og Alma. Vi er en smule dyre-tossede alle mand.

Det er sjældent at vi er to om at få pigerne færdige om morgenen, men denne dag fik jeg lov til at være med. Jeg ved at René og pigerne hygger sig meget med deres alenetid om morgenen. De kører det i min mands tempo, som er slooooooow…. og det er lidt noget andet end når mor er hjemme. Suk, selvom jeg bliver irriteret over at han er lidt langsom og nogle gange er skyld i at vi alle kommer for sent (selvom han kun skal gøre sig selv færdig! #minskildpadde#butilovehim), så ville jeg engang imellem ønske at jeg havde tålmodighed til det og var bedre til at geare ned. Men godt nok at have hver sine forcer.

twindaddy

Morgen

Pigernes dag starter ved 7 tiden hvor de normalt vågner. På det tidspunkt er jeg normalt ude af døren og på vej på arbejde. Vi varrierer lidt imellem havregrød, havregryn med mælk – kanel og rosiner, eller yoghurt med havregryn til morgenmad.

Pigerne spiser faktisk heldigvis nærmest alt, og de har en rigtig god appetit. Okay, de har en voldsom stor appetit, og har haft det lige siden de første gang sugede sig fast på mine bryster. Dér blev de ligesom bare hængende i 1/2 år indtil jeg kunne begynde at give dem lidt andet ved siden af også. Sådan husker jeg det i hvertfald, og mine bryster bekræfter det! Bye bye strut efter 12 måneder som drikkedunk, men hej hej til hele to gange velnærede sunde piger.

morgenmad  morgenmadmorgenmad_hos_rosemillerosemille_morgenmadmorgenbordspisetid_sh

Hyggetid

Efter morgenmaden er det tid til at komme ud af nattøjet, få tøj på og komme ud af døren. Det er så i følge min tidsplan. Resten af familien kører mere lige lidt tegnefilm, lige lidt mere kaffe, lige lege lidt og liiige lidt tullen rundt om sig selv– stilen. De er så søde altså.

morning_roomplay_kitchentwins_koekkenrose_sofa_morgentheo

Tøjet skal jeg helst ligge frem aftenen før, så kan min mand bedst finde ud af det siger han. Det er nu også helt fint med mig, jeg elsker deres klædeskab – som er så meget mere interessant og opdateret end mit eget.

rosemillerosemille

rosemille

paaklaedning

bows

Det er nok mig som er bedst til, og går mest op i at sætte hår på pigerne osv. men René er faktisk kommet ret godt efter det. Vi har en skøn kasse med fine pynteting fra Bows By Staer og Léhof.

kamille_rosemillekamille_sløjferosemillemor_kys

Det går som regel rimelig smertefrit med at få pigerne i tøjet og det er meget sjældent de har modsat sig mine valg. 7-9-13, jeg glæder mig ikke til de begynder at få en mening om hvad de skal have på. Det er nemmest hvis de har det samme på, da vi så slipper for diskussioner om hvem der skal have hvilken farve på osv. Men igen… der er vi altså indtil videre ret forskånede.

Pigerne er blevet gode til at lege lidt sammen på værelserne imens vi får os selv gjort klar. Dejligt at de har nået den alder. Det var ikke mange gange jeg fik mascara på inden jeg gik ud af døren da de var 0-1 år må jeg indrømme.

phone_toddlerstorytimekidsroom_decorkufferter_kidsroomdetaljer_kidsroom

Ud af døren

Så er det tid til at komme i overtøjet og ud i bilen. Vi bor desværre ikke i gåafstand til dagplejen, men til gengæld bor hun i den retning vi alligevel kører for at komme på motorvejen og på arbejde.

trappekidsroom_tipikidsroomud_af_dørenud_af_døren

Eftermiddag

Jeg henter pigerne så tidligt jeg kan, og så skal vi hjem og hygge lidt inden jeg skal igang med aftensmaden. René møder jo sent og får derfor også sent fri. Nogle dage når vi at spise sammen, men andre når han kun lige hjem for at kysse godnat og læse en historie.

Tidligere var denne tid MAX. presset for mig. Pigerne var (er delvist stadigvæk) trætte om eftermiddagen, og derfor opstod der nemt konflikter imellem dem. De ville også gerne begge to have mig lidt for dem selv, især da de var mindre. Samtidig skal/skulle der laves aftensmad med de to på nakken i vores lille køkken med sparsom bordplads, de skal i bad og i nattøjet og så kommer selve putningen. Jeg drømte tit om en kloning af mig selv til at give en hjælpende hånd!

De er blevet så store nu, og jeg kan godt putte dem én af gangen uden at der bliver problemer. Tidligere var det en nærmest umulig opgave, hvor jeg tit endte med at løbe fortvivlet imellem de to værelser og engang imellem simpelthen måtte lade den ene græde lidt indtil der kom ro på hos den anden, og derefter styrte ind til nummer to. Især imens jeg ammede var dette seriøst stressende. Følte mig så utilstrækkelig, og kiggede virkeligt bebrejdende på min hårdtarbejdende mand når han omsider kom ind af døren. Bare en forsinkelse på 15 minutter i det regnskab kunne skabe store problemer og være grobund for skænderier. Jeg har hørt at skilsmisseraten er meget højere iblandt tvillingeforældre end for forældre som får et barn, og det kan jeg altså godt sætte mig ind i. Det er hårdt arbejde, især det første år! Nå, det kan kan fortælle mere om en anden dag. Heldigvis bliver alt nemmere med alderen, og nu er eftermiddagene faktisk for det meste vildt hyggelige, og min søde mand er blevet god til at skynde sig hjem fra arbejde.

mor_dattereftermiddageftermiddagtwinmom_rosemilleI skrivende stund sidder jeg f.eks imellem pigerne på sofaen og laver dette indlæg imens de ser “Dora”. Det er altså luksus at det kan lade sig gøre. Det er dog sjældent det vi bruger eftermiddagene på. De vil gerne tegne, lege med dukker eller lego og så være med til at lave aftensmad bagefter. Andre dage vil de bare gerne have dynerne med ned på sofaen, sidde helt tæt op ad mig, én på hver side og se tegnefilm. Så hyggeligt, jeg elsker det!

eftermiddag_kidstegne_drawing_kidstegne_drawing_kidstegne_drawing_kids

De vil egentligt gerne lege på deres værelser, men når man bor i 2-plans hus er det ofte bare nemmest at være i stuen sammen.

nordic_kidsroomnordic_kidsroomnordic_kidsroomkidsroom_bedsvaner_kidsroomunicorn_kidsroom

Venter på far

Eftermiddagens højdepunkt er klart når farmand kommer hjem! Det må bare være dejligt at blive taget så godt imod hver dag når man kommer hjem. At være forældre er virkeligt en gave.

venter_paa_far

Som i kan se er det ikke det største køkken vi har, hvilket er ironisk nok når vi begge er indretningskonsulenter i et køkkenfirma! Men det er jo svært at lave om på huset, i hvertfald i vores tilfælde, og køkkenerne i vores type hus blev bare ikke prioriteret lige så højt som de gør det idag. Vi lever med det, men der er pres på og jeg skal have et øje på hver finger når pigerne er med.

madlavning_med_boern

Efter aftensmaden er det badetid. Rose og Kamille nyder at komme i karbad sammen, og så er det også nemt for os lige at få skiftet til afslappende tøj imens så vi er klar til voksenhygge efter putning.

badetid_tvillingerbadetid_bathtimebadetid_bathtimebadetid_bathtimebadetidbadetidtwins_bathtwins_bathbadetid_mor

Sengetid

Engang imellem har vi været så hurtige at pigerne lige kan komme med ned i stuen og hygge med lidt fjernsyn inden sengetid. Det er dog sjældent i hverdagene. Engang kom der “Peter Plys Godnatsang” kl.19.00, hvilket var helt perfekt. Så vidste de at nu var det sengetid, og der blev ikke stillet spørgsmålstegn ved det. Det er der desværre ikke mere, og de er også blevet lidt mere interesserede i at blive længere oppe. Især Kamille kan være svær at få i seng, selvom hun er træt. Rose har faktisk altid været glad for at blive puttet. Hun kan godt finde på at sige til mig at nu må jeg gerne gå ned i stuen og så vende sig om på siden, lige midt i godnathistorien.

bedtime_storieskidsroom_tandboerstningtandboerstning_rosetandboerstning_kamilletandboerstning_tvillinger

Hygge i sofaen med fuldstændig ro på. Dejlig afslutning på dagen for os alle de dage vi kan nå det.

aften_hyggesengetidsofe_hyggebedtime

Godnatkys fra os, og tak fordi i havde lyst til at læse med.

godnatkys

Alle billeder i dette indlæg er taget af Maimouselle/ Katarina Dalström. Se mere på www..maimouselle.com

 

 

Follow:
Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.