Maison & Objet Paris

maison_objet_paris_2017

Maison & Objet er en stor fransk dekorations- og interiørmesse som foregår i Paris i Januar/September måned. Til september ligger messen samtidigt med Paris Design Week.

Jeg besøgte messen i weekenden sammen med min veninde Camilla, som driver indretningsfirmaet Camilla Graae Decor.

Det var mit aller første besøg i Paris, og Frankrig for den sags skyld.

Her vil jeg dele min fascination af denne smukke og elegante by, samt en masse lækker inspiration fra messen.

Byen Paris.

Paris er først og fremmest SMUK. Arkitekturen, stilen, elegancen – jeg er vild med det hele. Jeg måtte stoppe op gang på gang for at fotografere nogle af alle de flotte, gamle porte som er at finde overalt i gaderne.

maison_objet_paris_2017

maison_objet_paris_2017

maison_objet_paris_2017

maison_objet_paris_2017

Det er bare lidt som om at det slet ikke kan blive for meget med alle de fine detaljer som er alle steder på de majestætiske bygninger. Alene byggematerialerne er et helt kapitel for sig selv. De lyse stenbygninger efterlader en med en helt magisk stemning når solens stråler finder ind i byens gader og rammer facaderne.

Alle de historiske monumenter og attraktioner nåede jeg slet ikke at besøge på mit korte ophold, men jeg sugede til mig af de ting vi tilfældigt kom forbi.

Jeg har helt klart en masse oplevelser tilgode i Paris, og må snart derned igen. Det føles som jeg har set forfilmen til en seriøst god film som alle har givet 5 stjerner.

maison_objet_paris_2017

maison_objet_paris_2017

maison_objet_paris_2017

Shopping i Paris.

Selvom turen kun varede 2 dage, og den ene hele dag gik på messen, nåede vi naturligvis at shoppe en smule.

Jeg havde været så optimistisk kun at medbringe de højhælede støvler som jeg havde på, og måtte bittert erkende at det var et forholdsvist dårligt valg. Allerede om aftenen på dag 1 gik jeg rundt som en gangbesværet ældre dame og lignede en som virkeligt ikke kunne bære høje hæle! Jeg sakkede alt for hurtigt bagud og nu var det altså ikke kun for at fotografere bygninger. Derfor var min første mission da vi bevægede os ind på den populære shoppinggade Rue Saint-Honoré, at finde mig et par flade sko.

Jeg spottede denne lækre skobutik, og kom ned på jorden igen!

cosmo_paris

Den grå MiuMiu taske her kunne meget nemt være røget med hjem til samlingen, men jeg besindede mig trods alt, og købte gaver med hjem til mand og børn i stedet. Pyh, hvor er jeg blevet voksen og fornuftig! Jeg er stadig ikke helt overbevist om at den beslutning var rigtig… Se den lige:

miumiu_paris_shopping

Generelt mange fristelser i det enorme shoppingcenter Galeries Lafayette.

gucci_galerie_lafayette_paris

Jeg fik købt Paul Smith strømper og en lækker parfume med hjem til min mand, og en kasse af de legendariske Ladurée macaroons til pigerne.

paul_smith_paris

Stemningen.

Når man er så kort tid i så stor en by, er det mest stemningen man tager med sig hjem. Det hyggelige hotel vi boede på, de smukke gader i Marais kvarteret og den skønne summen af glade mennesker på de hyggelige caféer, selvom de taler et sprog som jeg ikke forstår en pind af – eller måske præcis derfor.

hotel_therese_paris

streets_of_paris

streets_of_paris

Maison et Objet messen.

Jeg har rigtig mange indtryk, ideer og kreative inputs med mig hjem fra messen.

Velour, messing, marmor og lækre hør-tekstiler gik igen på mange stande, og dét er en stil som går rent ind hos mig. Jeg er helt vild med min velour sengegavl herhjemme og madrassen af velour i karnappen, men nu kredser mine tanker rundt omkring hvordan jeg kan få MERE velour ind i hjemmet. Gardiner, puder eller en lækker puf? Men som med mange andre fantastiske ting er det jo fedt med måde og i de korrekte mængder. Så jeg må lige gennemtænke det lidt.

Kombinationen af messing og velour var ret populær, og det er også nemt at falde på halen over det match.

velvet_velour_sofa

maison_objet_paris

maison_objet_paris

maison_objet_paris

Denne puf er altså også bare alt for fin. Den måtte gerne bo i mit soveværelse:

puf

Interiør.

Det er nemt at skifte look på indretningen med nye tæpper og puder. Vi spottede nogle ret lækre af slagsen hos svenske Olsson & Jensen. Deres velour lampeskærme er øverst på min ønskeliste af fine ting fra messen som jeg drømmer om at eje.

olsson_jensen_maison_objet_paris

olsson_jensen_maison_objet_paris

olsson_jensen_maison_objet_paris

Interiør fra Snowdrops Copenhagen er også meget mig. De havde den smukkeste stand på messen:

snowdrops_copenhagen

snowdrops_copenhagen

snowdrops_copenhagen

snowdrops_copenhagen

Belysning.

Der var mange flotte lampe udstillinger, men den som fangede mig mest var Zenza.

Vi mangler generelt lys i stuerne, og det irriterer mig hvert efterår/vinter. Lamper er bare en ret svær ting, og jeg har ikke kunnet finde det helt rigtige.

Nu tror jeg endeligt jeg har fundet den perfekte løsning, så jeg krydser fingre og glæder mig til at få dem hjem.

zenza_lamps

zenza_lamps

Rislamperne fra Paris au mois d’août er jeg også vild med. Enkle og med fine mønstre i dæmpede farver.

paris_au_mois_daout

Vægdekoration.

Kender i afrikanske fjerhatte? Det lyder måske ikke som noget som har med interiør at gøre, men de bruges faktisk som vægdekoration. Jeg har i forvejen en cremefarvet en i stuen som jeg har bestilt hos min veninde, men efter at have været på besøg på Kronbali’s stand har jeg fået endnu en ting til ønskelisten – nemlig en lille grå en.

De kommer i alle naturfarver, både ensfarvede og miksede, men kan også indfarves i alle farver.

Prisen ligger fra ca.1500-3500kr.

afrikansk_fjerhat_kronbali

afrikansk_fjerhat_kronbali

Noget andet fint til væggen er de fine posters fra Liljebergs. Jeg skal have fundet en plads i stuen eller entréen til dette:

liljeberg_poster

liljeberg_poster

 

Det var alt for denne omgang. Fortsættes med “Maison & Objet KIDS” inden længe, for jeg brugte naturligvis også rigtig lang tid i børneafdelingen.

Follow:
Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.