New kidsroom for Rose

kidsroom_decor

Børneværelses makeover

Roses værelse har fået en makeover, og Jeg har glædet mig HELT VILDT til at invitere jer med indenfor. Det har været en lang process, og til sidst kunne jeg næsten ikke vente med at komme af med det rosa harlekin tapet og puslebordet som stod derinde. Jeg trængte til noget nyt at kigge på, noget mere ro og et værelse som passede lidt bedre til to piger som bestemt ikke er babyer længere. Samtidigt var det lige det sidste værelse i huset som manglede at få filt på væggene. Vi sprang lidt let over førstesalen da vi købte huset, mest fordi vi havde brug for at kunne være et sted, men jeg har aldrig været helt dus med det gamle glasvæv. Det giver bare et helt andet og mere rent udtryk med glatte filterede vægge efter min mening.

Jeg bliver simpelthen så glad hver gang jeg træder ind på det nye værelse, og vigtigst af alt – pigerne er vilde med det. Det store gulvtæppe indbyder til at sidde og lege på gulvet, og der er masser af nye “gemmesteder”/opbevaring til legetøjet. Rose synes også det er super hyggeligt at hun har fået en hule at sove i under den smukke sengehimmel.

Det hele startede med at jeg blev lidt træt af det gamle harlekin tapet i rosa. Faktisk blev jeg generelt lidt træt at at det hele var lidt for rosa. Min første plan var at sætte det samme tapet op som vi har på Kamilles værelse,  men igennem dialog med Mrs Mighetto fandt jeg ud af at der snart kom både nyt tapet og nye posters fra dem. Det blev et svært valg imellem tapet og posters, men jeg er ret glad for fleksibiliteten i den løsning jeg har valgt.

Billedvæg

De gamle guldfarvede trærammer har jeg samlet ind igennem længere tid med denne billedvæg for øje, og de fine posters var heldigvis som skabt dertil. Kombinationen af grå og guld/messing kan bare et eller andet. Rammerne kan man finde i de fleste genbrugsbutikker, Røde Kors, Frælsens Hær og lignende. Man køber et gammelt billede eller broderi med en flot ramme på, og skifter ganske enkelt billedet ud. Jeg har undladt at sætte glas i dem, da farverne og detaljerne kommer mere til sin ret på den måde. Målene passede ikke 100%, men det gør ikke så meget. Bare man lige sikrer sig at selve motivet kan være indenfor rammen, så gør det som regel ikke noget at der forsvinder lidt baggrund. Jeg har givet ca.55-75 kr. pr. ramme.

TIP: Hvis man ikke er så meget til guld, kan rammerne sagtens males sølv eller en helt anden farve!

mrsmighettomrsmighetto

Mrs Mighetto plakaterne er tegnet af to seje svenske kvinder, Malin og Anne – som jeg har den dybeste respekt for. Jeg har nævnt det før, men de kommer altså bare med den ene genistreg af en kollektion efter den anden. Motiverne, farverne og detaljerne…! Tænk at have sådan et talent altså. Heldigvis er det nemt for mig at skifte de fine posters ud på min galleri væg, for det er nemlig helt umuligt ikke at forelske sig i nogle nye hver gang de lancerer.

De smukke posters kan bl.a købes hos www.mollyogmy.dk via linket her. De har faktisk også 25% i rabat på de to nye tapeter.

guldramme_mrsmighetto    mrsmighettotoerrede_blomster_guldramme

De “tomme” rammer med tørrede blomster giver også mulighed for at skifte lidt ud engang imellem – hvilket er vigtigt for en indretnings nørd som mig. Her er det et par stikle kæmpe verbena fra sidste år som har overvintret i haven. Kunne nok godt finde på at skifte dem ud med nogle friske lavendler til sommer som kan hænge og tørre og sprede en dejlig duft i rummet. I princippet kunne der komme hvad som helst i de rammer, det er kun fantasien som sætter grænser.

mrsmighetto_guldrammerparisbilledvaeg_mrsmighetto

Eiffeltårnet er en souvenir fra Paris og den fine knag i messing er fra www.svenskttenn.se Jeg var dog så heldig at finde den brugt hos en sød svensk Instagrammer.

Sengehimmel

Tidligere havde pigerne en lille hule på Roses værelse, med en madras og en sengehimmel over. Den brugte vi rigtig meget da de var lidt mindre, til at læse historier i mm. Men nu ville jeg egentligt hellere udnytte gulvpladsen lidt bedre, så derfor er den nye flotte sengehimmel fra Cotton & Sweets kommet op over sengen. Jeg er helt vild med farven på den, og den lækre hør kvalitet. Find denne sengehimmel (+ andre farver) samt det fine boldbassin hos www.miniartcph.dk.

sengehimmel_cotton_sweetssengehimmel_cotton_sweetsspinkiebaby

Stjerneranken er fra Spinkie Den falder godt ind i de andre grå toner, og kan bruges på mange måder.

bowhook_brass_svenskttennsengehimmel_cottonsweetskidsroom_decornordic_kidsroomboldbassinboldbassin_graa

Grå toner

Det kan godt være svært at finde den perfekte grå vægfarve, for grå er bestemt ikke bare grå. Især hvis man også gerne vil sætte forskellige grå tekstiler til, kan det blive problematisk at få det hele til at spille sammen.

Jeg gjorde dét at jeg simpelthen troppede op hos farvehandleren med min sengehimmel og en Mrs. Mighetto plakat i guldramme under armen. Det førte til 3 farveprøver som jeg havde med hjemme for at prøve af. Det virker måske omstændigt, men farverne ændrer karakter alt efter det lys som kommer ind i rummet, og for en detalje-tosse som jeg var det bare vigtigt at det blev HELT rigtigt. Det endte med at jeg fik maleren til at blande to grå farver, og resultatet blev heldigvis præcist som jeg havde håbet på.

Farven er fra Flügger, et mix af IN-714 og IN-712. Send mig en besked hvis i ønsker et billede af de præcise koder og blandingsforhold fra malerspanden, så sender jeg det på mail/sms. Dog skal i være opmærksomme på at billederne er både lys og farveredigerede.  Generelt går man ikke helt galt i byen med deres Natural Grey toner, og jeg vil klart anbefale at man udvælger et par favoritter og får en lille papir farveprøve med hjem, eller måske endda køber en farveprøve som man maler på et bræt eller lignende og stiller lodret op af den væg man vil male. De koster ca. 50kr og kan jo bruges til div. projekter efterfølgende.

Lorena Canals

Jeg har tidligere skrevet om dette mærke, i forbindelse med mit besøg på Maison et Objet messen i Paris først på året. (Se tidligere post). Nu er der landet nogle af deres skønheder hjemme hos os, og jeg forstår ikke hvordan vi har kunnet leve uden.

De andre tæpper vi har haft på pigernes værelser har været små pyntetæpper, men dette Bereber Rug 140 x 200cm fungerer bare så godt. Det er blødt og lækkert, virkelig smukt og vigtigst – utroligt indbydende hvilket gør at Rose og Kamille ofte ender med at sidde og lege sammen på tæppet i lang tid. Alle Lorena Canals’ tæpper vaskbare! Så det vil sige at jeg kan banke det udenfor som normalt når jeg støvsuger, men også kan komme det i vaskemaskinen engang imellem. Jeg har allergi overfor husstøvmider og véd hvor mange af de små banditter som kan have bolig i sådan et tæppe, så for mig er det guld værd. Det er også praktisk hvis der skulle blive spildt noget på det osv.

kidsroom_decorlorena_canals_rug

Tæppet forhandles hos www.lirumlarumleg.dk Hop til deres hjemmeside ved at klikke på billedet herunder. Lynhurtig levering og service i særklasse. Men pas på, for de har viiiiiirkeligt mange fine ting til børneværelset. Jeg elsker at få pakker derfra!

lorenacanalslorenacanals

Den fine gulvpude er endnu en ting jeg forelskede mig i på messen i Paris! Den forhandles desværre ikke i Danmark pt. men kan bestilles på Lorena Canals’ egen hjemmeside www.lorenacanals.com Det samme gælder for det lækre grå tæppe med kvaster som Kamille gemmer sig under her.

lorenacanals

Leg i gulvhøjde

Vores nye Wobbelboard fra Loukrudt fungerer også super godt på det store tæppe. Der er virkeligt dømt tumlinge tid når de kaster sig over at lege med det, og jeg er selv ret nem at lokke med. Det er vildt hyggeligt at ligge og følge med i hvor deres fantasi fører dem hen, og engang imellem får jeg også lov til at prøve.

wobbelboardwobbelboard

Junior sengetøj

Der er kommet seriøst meget lækkert sengetøj på markedet bare indenfor de sidste 3 år. Vi har nogle vildt fine sæt både fra My Mini Label  og With White, men til Roses nye værelse havde jeg brug for noget helt enkelt og neutralt og alligevel fint og elegant. Jeg overvejede noget vasket hør i en grå tone, men det blev alligevel lidt for meget gråt, så jeg endte med et helt klassisk hvidt bomulds sæt med blonder. Er i klar over hvor svært det er at opdrive?! Heldigvis fandt jeg det rigtige til sidst hos www.babysutten.dk De har to helt hvide modeller og den anden er med søde bamser på blonden. Se den her.

blonde_sengetoejblonde_sengetoejblonde_sengetoej

Blondebetrækket på den store pude er et arvestykke fra min mormor og de grå puder er fra Zara Home. Jeg havde en under hver arm på flyturen hjem fra Palma!

Opbevaring på børneværelset

Dette er et afgørende punkt når man indretter et børneværelse. Hvad enten man vil have alting til at stå fremme, de farvede plastik monstre gemt væk, eller bare har alt for meget legetøj, så er det altafgørende for praktikken at der er nok opbevaringsplads, og at tingene kan sorteres lidt så det er overskueligt for både børn som skal lege med det og voksne som skal (hjælpe med at) rydde op.

Det er ikke så spændende for børnene hvis alt er blandet sammen i en stor kasse. Min erfaring er i hvertfald at det er mest interessant at lege med tingene hvis de deles lidt op i mindre kasser, æsker og kurve.

Jeg faldt over de SMUKKESTE opbevaringskurve hos Rose in April i Paris, som bare blev et musthave på det nye værelse. De er nu landet på lageret hos www.astas.dk i hvid, grå og pink i to størrelser til hhv. 350kr og 430kr. Der kan virkeligt være mange ting deri, og så pynter de jo gevaldigt med de søde kvaste på.

kurve_roseinaprilkurve_roseinapril

Quiltet tæppe og pude er fra My Mini Label.

kidsroom_oliverfurnitureoliverfurniture_slagbænknumero74_udklaedning

Slagbænken fra Oliver Furniture og den er både dekoratiov og rummelig. I bænken og kurvene ligger de ting som pigerne leger mest med. Jeg skifter det ud engang imellem så gamle ting bliver spændende på ny.

Nederst i klædeskabet er der 3 skuffer, hvoraf den ene bliver brugt til strømper og undertøj, og resten er til udklædningstøj. Det er favorit legen herhjemme at smide alt tøjet og hoppe i så mange lag af tylskørter, huer, hagesmække mm. som overhovedet muligt.

Som ekstra opbevaring og udnyttelse af et dumt hjørne har vi bygget en reol op omkring skorstenen som kommer op igennem rummet fra brændeovnen i stuen. Her kan der være mindre ting så som Maileg, Sylvanians og Schleich dyr. Æskerne er fra Tine K Home og Søstrene Grene, og de strikkede kurve er fra Next. Der mangler lige en topliste på reolen, magen til den vi har i soveværelset (se tidligere post: Bedroom Makeover).

reol_boernevaerelsereol_boernevaerelsehousedoctoropbevaring_boernevaerelseboernevaerelses_indretningboernevaerelses_indretningboernevaerelses_indretningmailegreol_boernevaerelse

Engel fra Lille Kejser.

Svane med navn fra Instahjem.

Snowball med Eiffeltårn fra Decorate Shop.

Maileg møbler og kaniner fra Loukrudt.

Der var engang…

Jeg elsker eventyr, og jeg vil gerne at pigernes værelser skal være lidt eventyrlige. Der skal være plads til leg, plads til at lære og udfolde sig, og så skal det bare lige være lidt magisk.

numero74_bunny numero74_bunnytoerrede_blomsterheidipaulalangvad

Kaninudklædning fra Numero74 og den smukkeste kjole fra den dygtige designer Heidi Paula Langvad. Følg hende på Instagram og følg med på hendes nye spændende eventyr med @little_heidipaula.

Høje træpaneler DIY

De høje træpaneler er jeg blevet inspireret til igennem et billede fra Oliver Furniture.

Min guide til “gør-det-selv” paneler kommer her:

 • Start med at montere en MDF plade på væggen. Jeg har valgt en 22mm tyk plade, fordi jeg gerne ville ende ud med en hylde øverst som var dyb nok til at jeg kan stille ting derpå. Pladen skal have den højde man ønsker at det færdige panel skal have. I dette tilfælde omkring 120cm
 • Øverst monteres der en trekantet møbelliste med udskæringer. For at få “hylden” i toppen så dyb som muligt har vi sat den udenpå MDF pladen, og spartlet samlingen ud inden det blev malet.
 • Felterne på panelet laves af lister som skæres i smig og monteres i rektangler. Tykkelsen på listen og størrelsen på dem bestemmer man selv. Vores er ca 35cm brede og med 10cm mellemrum.
 • Nederst monteres der et fodpanel. Gerne med udskæringer, men også passende til de øvrige lister i rummet, hvis panelet ikke dækker hele rummet.
 • Så er der kun tilbage at spartle sømhuller og samlinger ud, samt at give alle listerne en tynd akrylfuge op imod MDF pladen. Husk at vælge en man kan male på.
 • Panelerne skal grundes en gang og males 2-3 gange. Vælg en høj glans.

Alle listerne har jeg købt hos Københavns Listefabrik, og jeg har fået hjælp til udførelsen fra MJ Inventarmontering.

vaegpanelervaegpanelervaegpanelervaegpanelervaegpanelervaegpanelervaegpaneler

Hylden i toppen er ca.8 cm, hvilket gør den ideel til at stille billeder på eller små decor ting.

hoeje_vaegpanelerkidsroom_decor

 

Af hjertet tak fordi du læste med!

– Kristina –

(Der kommer løbende overskydende decor objekter, posters, puder mm. til salg på @tvillingernes_garderobe.)

 

Follow:
Del:

8 Comments

 1. Pia Blæsbjerg
  30. april 2017 / 14:23

  Hej Kristina

  Det ser super flot ud ligesom resten af huset.

  Må jeg spørge, hvad varenummer den liste i har brugt til rektanglerne har.

  Mvh

  Pia

  • Kristina
   Forfatter
   30. april 2017 / 20:26

   Hej Pia.

   Tak, hvor er du sød og tak fordi du følger med :o)
   Jeg finder lige ordrebekræftelsen imorgen og mailer til dig.

   -x- Kristina

 2. Gitte
  30. april 2017 / 15:20

  Hej Kristina,
  Sikke et fint værelse du har fået lavet ☺, er fuldstændig vild med det!
  Kunne jeg evt få et billede med farvekode og blandingsforhold på den grå væg?

  Med venlig hilsen
  Gitte

  • Kristina
   Forfatter
   30. april 2017 / 20:25

   Hej Gitte.

   Tusind tak, hvor er du sød! Det kan du tro – jeg sender dig en mail. God malelyst hvis du går igang.
   Mvh. Kristina

 3. Mette
  30. maj 2017 / 19:44

  Hej Kristina

  Hvor er det bare super flot!
  Jeg vil også meget gerne bede om varenummeret på listerne på rektanglerne samt den øverste liste.

  Mvh Mette

  • Kristina
   Forfatter
   4. juni 2017 / 23:08

   Hej Mette.

   Tak skal du ha’. Min ordrebekræftelse er desværre blevet væk, men jeg tjekker lige min arbejds-pc på tirsdag om den kunne være endt der :o)

 4. Camilla
  10. juli 2019 / 15:34

  Det er virkelig smukt Jeg vil dog lige høre, hvor sengen er fra.?

  • Kristina
   Forfatter
   17. juli 2019 / 17:46

   Tusind tak☺️ Sengen er fra Sanders Scandinavia – tidligere hed det Et Hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.