Nyt Invita køkken

nyt_koekken

Nyt INVITA køkken

Vi har fået nyt køkken, og jeg er så glad for at jeg endeligt kan vise det frem for jer. Især fordi det samtidigt betyder at vi kan lave mad igen! Køkkenet er fra Invita i Aarhus, hvor René og Jeg begge arbejder, så på den ene side kender vi alt til at få nyt køkken, og på den anden side er det bare noget helt andet selv at stå midt i det.

Det er fjerde gang jeg køber køkken, og jeg må sige at man bliver klogere og klogere for hver gang. Men ligesom med fødsler (siger nogle!) så glemmer man alt det processen medfører og fokuserer kun på resultatet. Heldigvis er det altid ventetiden værd.

Vi skiftede køkken for 5-6 år siden, som det aller sidste i vores hus. Vi kunne simpelthen ikke blive enige om hvordan det skulle se ud, og så var køkkener ret lavt på prioritetslisten dengang man byggede patriciavillaer, og rummet er derfor heller ikke ligefrem vores ønskerum. Vi fik valgt forkert… ganske enkelt. Vi fik hvid grebsfri låge med hvid stenbordplade, noget som burde være ret safe. Men det blev for upersonligt og sterilt, og så var kogeplade placeringen heller ikke optimal.

Men NU har vi fået vores drømmekøkken. Det er vi heldigvis helt enige om.

carrara_marmor

Matrialevalg

Vi var stensikre på at vi ville have Invita’s Nordic låge i lysegrå med et messinggreb. Bordpladen fik vi også hurtigt fastlagt til den smukke Carrara marmor, som står rigtig flot til den lysegrå farve. Sammen med greb i messing og en matchende Quooker som prikken over i’et, er det som noget bare er gået op i en højere enhed.

materialevlg_koekken

Vi besøgte vores bordpladeleverandør tilbage i sommers, for at vælge den helt rigtige råplade til bordpladen. Carrara er nemlig meget varierende i mønsteret, både i størrelsen men også mængden af den grå kontrast.

carrara_marmorcarrara_marmor

Bordpladerne klassificeres efter mængden af, og mønsteret i, den grå farve. Den med det tydeligste mønster er den dyreste, men jeg kan heldigvis bedst li’ den “billigste”. Der skal jo være en første gang for alting… og vores søde leverandør Kalle grinede lidt af at de plader jeg var mest vild med var dem de havde stillet til side som rester, som kun kunne bruges til sofaborde og lignende. Men vi fandt vores plade og fik sat et stort kryds derpå.

carrara

Jeg skylder måske lige at sige, at en marmor bordplade ikke er den mest praktiske løsning man kan vælge i sit køkken. Man skal i hvertfald kunne leve med de mærker pladen naturligt vil få, da den er lidt sart overfor f.eks. syre. For os er det bare patina, men det er lige en overvejelse man skal gøre sig. Man skal imprægnere sin marmorbordplade løbende for at holde overfladen lukket.

invita_nordiccarrara

Fandt i øvrigt de smukkeste skåle til køkkenet forleden, til en super fin pris. Køb dem her.

vitrineskab_nordicvitrineskab_nordic

Vores emhætte har tidligere siddet her, hvor det fine nye vitrineskab er sat op. Der er skåret ud til nogle rør øverst i højre hjørne, hvor vi lige mangler noget afdækning. Der skete nemlig dét, at vores fantastiske køkkenmontør blev far til en lille dreng midt i det hele, så vi har lige sat de sidste få småting på pause. Baby trumfer nyt køkken anytime, og vi er vildt taknemmelige over at han (og hans søde kæreste) alligevel havde overskud til at han kunne bruge nogle sene timer på afslutning af vores køkken så vi kunne komme på plads.

invita_nordic

De cremefarvede Bestlite pendler stammer fra det gamle køkken, og skal ned så snart jeg finder de perfekte nye. Messinglampen i vindueskarmen er til gengæld en keeper. Den er fra Bekko.dk – se mere her.

lampe_hubschquookermessing_quookerinvita_koekken_nordic

Vasken er en hvid keramisk vask som ligner porselæn men er meget mere slidstærk. Den er underfræst, så noget af bordpladen er synlig og så er vasken limet op under. Meget elegant løsning. Bag vasken sidder vores nye messing Quooker med tilhørende sæbedispenser. Slut med grimme flasker med opvaskemiddel på bordpladen!

Vi har haft Quooker i 2 år og ville være kede af at undvære den, men omvendt passede vores Twintap sæt i børstet krom bare ikke helt ind. Så hvis nogen skulle være interesserede kommer den snart til salg. Prisen bliver 7000kr for haner og beholder, se billede nederst i indlægget.

keramisk_vask

Et touch af snedkerkøkken

Skabe helt til loft, massive træskuffer og toplister med “tænder” (som de små takker hedder), er med til at understrege den lidt herskabelige stil, og får det til at snuse lidt til et snedkerkøkken. Tror også vores montør kan skrive under på at det krævede sin mand at få det til at spille, med så mange skæve vinkler i det gamle rum som overhovedet muligt.

Køkkenet er meget mere tro mod husets stil end det gamle, og det er bare blevet HYGGELIGT. Det er vist det ord som opsummerer det bedst.

invita_nordicinvita_traeskuffer invita_traeskufferinvita_traeskufferinvita_bordpladeinvita_nordicinvita_nordic

Den røde tråd

Den lækre lysegrå farve på lågerne går rigtig godt i spænd med den grå maling fra Nordsjø som vi har valgt til de to tilstødende stuer. Det er ikke så tydeligt på billedet her pga. det kraftige lysindfald i karnappen, men hop evt. til tidligere indlæg og se den røde tråd vi har fået skabt.

Malingen i køkkenet er Lys Råhvid fra Nordsjø, Ambiance Silkematt.

Min favorit kombination, grå og messing går igen i stuerne og binder hele underetagen godt sammen. Vi mangler som sagt de sidste detaljer i indretningen, men det tager efterhånden form.

 

Vil i se lidt før billeder?

invita_koekkeninvita_koekkenquookerinvitainvita

Vi er godt selv klar over at det var et ganske udemærket og ret nyt køkken, men heldigvis fik vi det solgt til nogle søde mennesker som nu har  fået et meget velholdt, brugt køkken til en super god pris.

koekken_renovering

Gamle huse afslører mange sjove detaljer når man begynder at pille lidt i overfladen.

Tak fordi i ville læse med!

Follow:
Del:

10 Comments

 1. Natashia
  5. juli 2018 / 16:18

  Sikke et fint køkken.. jeg bliver helt misundelig.
  Har været på invitas hjemmeside og kan ikke se Nordic i grå..
  Har I selv fået lågerne malet ?

  • Kristina
   Forfatter
   17. juli 2018 / 16:42

   Hej Natashia.
   Nordic findes som standart i lysegrå. Hjemmesiden er desværre ikke så nem at finde rundt i, men der er en opdateret version på vej :o)
   Sig til hvis du har brug for hjælp ifht et Nordic køkken – jeg arbejder i Invita Aarhus.
   Mvh. Kristina

 2. Anne Hansen
  29. april 2019 / 18:18

  Vil lige høre hvilken bordplade leverandør I brugte? Vi står nemlig selv og skal finde os en, og vi er i tvivl om hvilken type marmor det skal være, så der må gerne være en del forslag.
  Det er dog ikke til en køkkenbordplade, men til et bord

  • Kristina
   Forfatter
   29. april 2019 / 18:33

   Hej Anne.

   Vi bruger én bestemt leverandør når det er marmor, og de har næsten alt. Man kan selv komme ind på fabrikken for at se råpladerne og udvælge en.
   Du kan lige sende mig en mail på krpe.aarhus@invita.dk hvis jeg skal hjælpe. Vi har selv lige fået et marmor sofabord fra samme leverandør. Jeg er lige på ferie men ser mails igen onsdag.

   Mvh Kristina

 3. Andreas
  29. juli 2019 / 21:33

  Hej
  Er interreseret i den bordplade til vores køkken – skal man vælge mat eller glans og hvad har I valgt.

  • Kristina
   Forfatter
   29. juli 2019 / 23:20

   Hej.
   Det er den smukkeste bordplade.
   Det er mest sydpå den ses i poleret udgave, eller på gamle badeværelser. Men det er en smagssag. Vores er mat, og jeg har også kun solgt den i mat☺️

 4. Diana
  13. februar 2021 / 15:48

  Kære Kristina.

  Sikke et super smukt køkken, det hele passer så fint sammen. Jeg er selv ved at sætte et gråt køkken sammen. Må jeg spørge hvor dit sorte/hvide vitrineskab er fra?

  Mange hilsner Diana

  • Kristina
   Forfatter
   16. februar 2021 / 18:04

   Tak skal du ha’.
   Vitrineskabet er fra Zanz Furniture, og har en del år på bagen. Ved ikke om de/det stadig findes.

   Mvh Kristina

 5. Mette
  8. april 2021 / 17:19

  Hej Kristina,
  Selvom posten er lidt gammel prøver jeg alligevel. Kender du farvekoder på jeres fine grå køkken – kan ikke finde det på Invitas hjemmeside.
  Kh Mette

  • Kristina
   Forfatter
   9. april 2021 / 08:16

   Hej Mette.

   Det er Invita “lysegrå”. S2500-N

   Mvh Kristina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.