Postkort fra Italien

postkort_fra_italien

En hilsen fra Norditalien

Kære alle som læser med. Familie, venner og andre skønne mennesker.

Vi holder ferie, og har det rigtig godt. Vores anden uge her i huset på bjerget er godt igang, og vi har fået besøg af nogle dejlige venner. Den første uge gik hurtigt! Først den 17,5 timer lange tur herned, som pigerne klarede super fint. Vi kørte fra Danmark torsdag eftermiddag forrige uge, og skiftedes til at køre til vi landede hernede fredag morgen. Vi holdt ikke i kø én eneste gang, og Rose og Kamille sov natten igennem.

Jeg kørte noget længere end jeg troede jeg ville kunne klare, faktisk helt hjemmefra om eftermiddagen og til midnat et sted i Tyskland. Normalt er jeg ikke så vild med at køre i udlandet, men det gik bare så godt. Måske var det tanken om at slippe for en overnatning et tilfældigt sted som holdt mig igang, eller også var det min iver for at komme ned i varmen. Det var i hvertfald dejligt at ankomme fredag morgen og have hele dagen til at komme ovenpå.

Det er da ikke sådan at jeg ligefrem glæder mig til hjemturen på lørdag, men jeg frygter den faktisk heller ikke.

postkort_fra_italien

Casa per le vacanze

Huset som vi bor i tilhører vores gode venner, Morten og Camilla. Det ligger højt oppe i bjergene, i byen Coia. Nærmeste by er hyggelige Tarcento ved bjergets fod, og der er 20 min. kørsel til storbyen Udine. Udsigten er ubeskrivelig, stilheden er afstressende og huset er smukt og stilsikkert indrettet. Det nyanlagte poolområde med tilhørende terrasse fungerer perfekt med børnene, og overalt er der udsigt til bjerge og vinmarker. HER ER SKØNT!

Vi har været så heldige at kunne låne huset nogle gange efterhånden, og føler os rigtig godt hjemme hernede.

feriehus_italienferiehus_italienferiehus_italienferiehus_italienferiehus_italienferiehus_italienferiehus_italienferiehus_italienferiehus_italien

Huset ligger omgivet af vinmarker, figentræer, lavendler og rå natur. De få naboer hører vi ikke meget til, og de eneste lyde vi hører er cikaderne sang, og en naboernes biler når de kommer hjem for at holde siesta midt på dagen.

Det her er balsam for sjælen! Kan ikke forestille mig et mere afstressende sted at være.

droemmen_om_italienfigentraaelavendelferiehus_italy_poolvinmarkersalviepostkort_fra_italienvinmarkvinmark pool

Udine

Omkring 20 minuters kørsel fra huset på bjerget, ligger byen Udine. Perfekt for shopping, restaurantbesøg og sightseeing.

Udine er hovedby for provinsen Friuli, som hele området hedder. Jeg vil ikke afvise at der tidligere er kommet et par MiuMiu tasker med hjem fra denne skønne og smukke by, men denne gang her shoppingen indtil videre været moderat.

udineudinetwinsudinemiumiuudineudineudineudinepigsten

Mad, vin og kvalitetstid

De sidste dage skal nydes på samme måde som de tidligere. God mad, lækker vin og masser af tid sammen.

Vi skal besøge en vinbonde og en sidste tur ind til Udine (lige se om vi nu er HELT sikre på at der ikke skal shoppes mere med hjem til Danmark!), og så skal vi til den lokale købmand og fylde bilen med parmesan, figenmarmelade, olivenolie og gode oliven på glas. Vi skal helt klart også nyde de sidste solstråler og varme aftener inden vi vender hjem til kolde og våde Danmark.

twinsmini_a_turetwins_ellosellos_kidspostkort_fra_italienpostkort_fra_italien

Hvis i har fået lyst til at læse mere om området, eller til at besøge det skønne sted, så besøg hjemmesiden her: www.friuli.dk Her. vil i også kunne finde information om lejeperioder og priser.

Tak fordi i læste med, håber i har en dejlig sommer.

 

Kram fra hele Rosemille-banden.

Rose & Kamille

René & Kristina

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.