Roses new bed

sanders_koejeseng

Køjeseng fra Sanders Scandinavia

Engang imellem skal man bare lytte til sine børn, og det er hvad vi har valgt at gøre efter at Rose i næsten et år har ønsket sig en køjeseng.

Jeg må indrømme at jeg var bekymret over højden og faren for at falde ned om natten. Skeptisk overfor om hun overhovedet ville turde sove i den helt deroppe under loftet. I syv sind omkring hvorvidt det var for tidligt.

Vi blev enige om at hun selvfølgelig skulle have en højseng når nu hun brændende ønskede sig en. Næste udfordring var om det skulle være en højseng med skrivebordplads under eller en decideret køjeseng, med mulighed for opbevaring under. En del af jer har fulgt med i den process og er kommet med meninger og gode råd. Det blev netop opbevaringspladsen som blev det sprængende punkt for vores beslutning.

Vi har valgt den helhøje køjeseng Fanny på 90x200cm, sådan at fremtiden er sikret og der er mest mulig plads imellem de to køjer. Her sidder pigerne nemlig meget og leger i dagtimerne. Vi er fremtidssikrede på den måde at den øverste del kan tages af så man ender ud med to individuelle senge på 90x200cm En seng til hver af pigerne når det engang ikke længere er interessant med køjeseng. Så fjerner man bare mellemstykket og stigen.

sanders_koejeseng

Vi var lidt i tvivl omkring lige eller skrå stige. Den skrå er klart nemmest for dem at kravle på, men den fylder meget i rummet. Heldigvis går det bare så fint med den lige stige, og Rose har været vildt sej til bare at sove i øverste køje fra dag 1. Man vælger selv hvilken side af sengen stigen skal sidde i, og om der skal være sengehest både oppe og nede.

sanders_koejeseng

Skuffe under sengen

Det er helt optimalt for os at vi har hele 2 ekstra sengepladser i huset nu, og at der er masser af plads til legesager på Roses værelse uden at det bliver rodet.

Skuffen er et tilvalg til Fanny højsengen, og den passer til en almindelig 90x200cm madras. Vi har valgt at ligge Roses gamle madras fra juniorsengen deri, og fylde resten ud med opbevaringskasser til legetøjssortering. Skuffen er, ligesom resten af sengen, i høj kvalitet og kører nemt ud og ind, selv på vores gamle plankegulv.

sanders_koejesengsanders_koejeseng

Hvis Rose skal have overnattende gæster kan hun bare sove i nederste køje og have sin gæst i skuffen ved siden af sig. Hvis hun er syg kan vi selv ligge os i køjen og Rose kan ligge trygt i skuffen helt tæt på.

Jeg er virkelig glad for vores valg, ikke mindst valget af leverandør.

Vi købte tremmesenge fra Sanders (dengang hed det Et Hjem) til pigerne inden de blev født, og vi har været super glade for dem. Kvaliteten er bare indiskutabelt den bedste vores land kan byde på. Det kan holde til at blive skilt ad og samlet igen uden at blive det mindste ustabilt, og så er det bare høj finish på både materialer og lakering. Montagen er tilmed nem… selv min far var imponeret, og han kan ellers godt bande sådan nogle projekter langt væk.

I kan læse mere om modeller og se priser her.

boerneværelse

Køjesengen fylder selvsagt mere på værelset end juniorsengen gjorde, men der er stadig blevet plads til skrivebordet. Den puf vi har måtte fjerne fra hjørnet er til fulde blevet erstattet af nederste køje hvor begge piger bruger mange timer. Miffy stolen er fra Another Story Kids.

boerneværelse

De fine quiltede sengetæpper og puder er fra Australske Bonne Mére. Dem har jeg simpelthen gået og sukket over længe, så de blev altså klikket hjem til det nye værelse.

Så fortryllende et univers! Kunne heller ikke lige stå for de søde sommerfuglevinger, og Rose ér jo fuldstændig pjattet med udklædning.

bonnemereboernevaerelseboernevaerelsehttps://www.bonnemere.com

Loppefund

Jeg har været på loppemarked for at finde en knagerække til siden af Roses reol, til noget af alt hendes udklædning. Fandt en fin svensk model som jeg har malet hvid.

Kappen af strudsefjer er fra Australske Darlings of August. Man skulle tro at jeg havde en forkærlighed for “things from Down Under”, men de laver altså også bare nogle helt magisk fine ting dernede.

Glimmervingerne er fra Mini & Lula og kan købes hos min favorit legetøjsshop Petit Monde. I øvrigt et lækkert brand som laver nogle vildt fine ting til fornuftige priser.

En anden loppe-favorit, som jeg efterhånden har kælderen fyldt med i alle størrelser, er gamle guldrammer. I er mange som spørger til dem, så her kommer forklaringen:

Jeg køber gamle malerier, broderier mm. som har flotte rammer, og så fjerner jeg ganske enkelt de gamle lærreder og erstatter med plakater. Der er ikke glas foran, det synes jeg er synd for motiverne, og jeg er heller ikke interesseret i reflektionen. Oftest kan de gamle bagbeklædninger bruges, men ellers må man selv skære en plade som passer i enten tykt pap eller masiontplader. Jeg klipper plakaterne til hvis de ikke passer helt.

Jeg har opdateret rammerne til seneste kollektion fra altid fantasitiske Mrs.Mighetto. De har også lavet de fineste bøger om tal og bogstaver. Det er Rose og Kamille meget optagede af for tiden, så dem bruger vi rigtig meget.

mrsmighettomrsmighettomrsmighetto

Bogen om tal har tykke sider og den med bogstaver er en almindelig hardback bog. Findes på svensk og engelsk. Vi har valgt den engelske version, og så får min mand og jeg også trænet hjernecellerne lidt når vi læser op.

mrsmighetto

Opbevaring til børneværelset

Det bliver ikke nemmere med tiden at få plads til alle legesagerne på værelset. Jeg har købt stort ind af de populære Aykasa opbevarings kurve. Derudover har Rose to store sivkurve fra Rose in April, og så har hun alle sine Maileg finheder stående fremme på den hjemmelavede reol som er bygget rundt om skorstenen. Maileg universet er stadig et hit herhjemme så det er helt optimalt at have det stående fremme.

mailegmailegmaileg

Reolen er lavet af MDF møbelplader og har fået fodliste på som resten af værelset samt topliste over for at matche med klædeskabet som også er fra Sanders Scandinavia.

sanders_scandinavia_skabopbevaring_boernevaerelsesanders_scandinaviamrsmighettowhenisnow_dollsSøde nye dukker fra Østrigske When is Now.

miffychairboernevaerelseRoses fine kjole er i øvrigt en af de nye basic farver i Dots-serien fra skønneste Gro Company.

Radiatorskjuler

Vi har lavet radiatorskjuleren efter samme princip som i stuen, med hylder for enden. Det giver en god ro på rummet og er en ret praktisk løsning. De høje paneler har vi også fået bygget, af MDF plader og lister. Det kan i finde en guide til nederst i indlægget her.

sanders_scandinaviasanders_scandinaviasanders_scandinaviaRoses nye udsigt fra køjesengen. Jeg elsker at ligge ved siden af hende når vi læser godnathistorier, og sengen er faktisk så lang at der er plads til alle favoritbøgerne i fodenden. Vi mangler lige at sætte en hylde op til hendes vandglas og en lille natlampe, så er vi all set.

kidsroom

Sådan ser det ud fra soveværelset, som Roses værelse støder op til.

Tak fordi i læste med endnu engang.

 

Follow:
Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.