Weekend i Stockholm

rejseklapvogn

Vores lille mini-ferie i Stockholm

Det startede egentligt med at Jeg skulle en tur på Formex messen i Stockholm, alene. Sagen er bare den, at jeg er en del væk fra familien her i årets første måneder, så efter lidt for og imod overvejelser besluttede vi os for at tage afsted hele familien. Det er jeg glad for at vi gjorde for det var skønt med noget kvalitetstid sammen alle fire, og vi er kommet hjem med en masse gode oplevelser i bagagen.

weekend_i_stockholmweekend_i_stockholmweekend_i_stockholm

Ingen af os har været i Stockholm før, så det var en smule svært at navigere rundt i hvor det var bedst at bo i forhold til både lufthavn, shopping og messen. Jeg har aldrig været en ørn til offentlige transportmidler, og jeg går simpelthen lidt i panik over det i en storby hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg er opvokset på landet og i provinsen, hvor man cykler rundt indtil man får venner som er gamle nok til at de har bil, hvorefter man selv bliver gammel nok til at få bil. Så jeg har et stort hul i min metrokort og busrute erfaring! Derfor var vi afhængige af taxa og vores ben.

Stockholm med børn

Vi fandt et hotel som lå super centralt, midt imellem Norrmalm og Östermalm og som bød på det fineste familieværelse med stor dobbeltseng og køjesenge til 2 børn.

HOTEL KUNG CARL.

Man kunne faktisk sagtens bo der med 3 børn, da sengen var rigeligt stor til at rumme et barn i “smørhullet”. Pigerne er lidt for små til at sove i den øverste køje, men vi smed bare den ene madras ned på gulvet.

Stort og rummeligt værelse med lille seperat garderobe og stort badeværelse. God restaurant og intet at sætte på servicen.

hotel_kung_carlstockholm_med_børnhotel_kung_carlhotel_kung_carlhotel_kung_carlstockholm_med_børn

Hotellet ligger lige ved en stor shoppinggade, Birger Jarlsgatan hvor de helt eksklusive butikker ligger side om side i bunden jo tættere man kommer på vandet. Chanel, Prada, Mulberry m.fl. For enden af vejen krydser den Strandvägen, hvor man kan gå langs vandet helt ud til Junibacken som ligger i Djurgården. Den gåtur tager ca.15 min fra hotellet, hvor man kommer forbi smukke gamle bygninger på den ene side og vandet fyldt med fine skibe og udsigt til Djurgården på den anden side.

Man går langs allén her og går over en bro på højre side et stykke ude. Så er man næsten fremme ved Junibacken, som er et rigtig hyggeligt børneunivers med Astrid Lindgrens eventyr. Djurgården byder også på Museer og forlystelsesparken Gröna Lund.

stockholm

stockholmstockholmstockholmstockholmstockholmstockholmstockholm

Junibacken

Vi var ikke sådan helt klar over hvad Junibacken var for noget, og spurgte et par lokale om det var noget vi skulle prioritere. Det mente de bestemt, da det lige var noget for børn på pigernes alder. De havde virkeligt fortjent at vi gjorde noget på deres præmisser efter 2 dage hvor vi skulle følge min agenda, med aftaler i byen og messe.

Vi var på togtur igennem eventyrenes verden. En smule uhyggeligt for pigerne indimellem, men det gik lige. Børn under 3 år ville jeg nok ikke anbefale at tage togturen. Turen slutter ved Villa Villekulla hvor man kan gå på opdagelse i Pippis hus. Rigtig fint sted at få et par timer til at gå, og fin udsigt over vandet som forældrene kan sidde og nyde.

Der var også et show på scenen imens vi var der. Vi smuttede dog undervejs, da det ikke fangede sådan helt vildt. Så kunne vi også lige nå en lækker frokost og lidt shopping inde i byen inden turen gik imod lufthavnen. Jeg er nemlig startet denne beretning bagfra, af en eller anden grund. Det må i tage med!

Man må ikke fotografere derinde, så det gjorde jeg ikke – bortset fra lidt stories på Instagram som nogle af jer måske har set. Alt i alt et rigtig fint sted, og et godt afbræk fra shopping mm. på en storbyferie.

Byen er i øvrigt også fyldt med parker hvor man kan tage et pusterum og børnene kan få rørt sig lidt.

junibacken

Rejseklapvogn

Der må være andre end os som har været i den situation at man har solgt sin(e) klapvogn(e), fordi børnene egentligt er vokset fra dem, men stadig har en alder hvor man ikke kan forlange at deres små ben skal kunne gå gade op og gade ned på en storbyferie – eller en hvilken som helst anden slags ferie for den sags skyld.

Jeg panikede i hvertfald lidt over udsigten til sure børn og meget lange arme, og endte med den beslutning at vi måtte finde nogle gode rejseklapvogne som var nemme at have med på flyet og helst også var ok robuste = ikke noget skrammel. De traditionelle paraply klapvogne er bare for irriterende at gå rundt med fordi de fleste kører elendigt, og det havde også været helt umuligt med al den sne som lå på veje og fortove deroppe.

Vi testede MOVEO COMPACT FLY+ for Jollyroom.dk (reklame). Se vognen her.

moweo_compact_fly

Vognene har en rigtig fin pris, og smarte rejsetasker med håndtag som gør transporten nem. De er super lette at klappe sammen og folde ud igen, og de er af en ok kvalitet til formålet. Jeg ville ikke vælge den som primær klapvogn, men det er jo heller ikke hensigten. Børn over 3,5 år er for store til dem – pigerne var lige på grænsen.. det er længden af rygstykket som kommer til at knibe. Eneste minus er at siddepositionen er ret tilbagelænet, og især Rose vil meget gerne sidde HELT op. Det kunne hun ikke og  derfor endte hun med at sidde og holde hovedet oppe det meste af tiden. Kamille var derimod godt tilfreds med komforten og faldt faktisk i søvn i vognen! Det må være kvalitetsstempel no.1, for det er altså over et halvt år siden de droppede middagsluren.

rejseklapvognmoweo_compact_fly

Vognens håndtag kan vende begge veje og justeres let med en enkelt bevægelse. Der er udluftning 2 steder på kalechen, som i øvrigt er i super fin kvalitet som kan holde til at blive rykket i ved sammenfoldning. Opbevaringskurven er naturligvis ikke så stor, pga. vognens kompakte størrelse, men der er plads til det mest nødvendige og det ligger godt og sikkert deri.

Sædet justeres op og ned med et strop-system bagpå. Det er enkelt og fint når man lige finder ud af det. Der sidder nogle hægter som kobler sædet sammen med chassis. De kan godt hoppe af når den foldes sammen, hvilket man lige skal være obs på. Vi troede på et tidspunkt at den var gået i stykker, men det var altså bare lige at skubbe dem på plads.

rejseklapvognmoweo_compact_flymoweo_compact_fly moweo_compact_flyHusk at bestille transporttasker , da de ikke følger automatisk med. Jeg er lige ved at tro at størrelsen passer med en kabinekuffert. Vi prøvede det ikke af, da der følger klapvogn med som indtjekket specialbagage når man rejser med børn hos Norwegian. Der var faktisk plads til deres flyverdragter i transporttaskerne på hjemturen, og det var et hit nu hvor vores shopping-høst skulle kunne være i kufferten.

Formex messen

formex_stockholm

Nå men tilbage til den egentlige årsag til vores weekendtur, den største Nordiske interiør og designmesse Formex. 900 udstillere, 23.000 besøgende og 800 medie repræsentanter, heriblandt lille mig.

Taxaturen til messen varede 20 min. fra hotellet. Der går både metro og busser derud, men her er vi som sagt håbløse.

Har i forresten nogensinde tænkt over hvad pokker man gør når man skal køre i taxa med små børn og ikke selv står klar med autostole? Heldigvis har mange af dem sådan nogle smarte bagsæder hvor man lige kan folde noget sammen og derved forhøje dem så de fungerer som selepuder. Andre har selepude/autostol liggende i bagagerummet, dog sjældent til 2 børn.

Som jeg forstår reglerne må man gerne selv sidde med sit barn på skødet med selen på i en taxa, men det er chaufførens ansvar og de har lov til at sige nej tak. Det gælder vist både for Danmark og Sverige.

Rose fik en bagudvendt autostol på turen fra lufthavnen imens Kamille fik en selepude. Ikke engang en hel citron kunne have fået Roses lille mund til at se mere sur ud! Hun mente virkeligt at det var ydmygende at skulle sidde i sådan en babystol, og det var pænt svært at holde masken. Søde lille mus.

First up på messen var MAILEG. Det er ingen hemmelighed at vi er meget store Maileg fans herhjemme, og vi var meget spændte på at se deres nyheder. Jeg så lidt af det da jeg besøgte dem i Herning sidste år, men der var masser af nyt, og det var sjovt for pigerne at komme ind i deres fortryllende univers. Heldigvis var det helt ok at alle de fine ting bare kaldte på at blive leget med. “Så fungerer de jo efter hensigten”, som søde Louise fra Maileg (nedenfor) så hjælpsomt sagde.

mailegmaileg_formexmaileg_formexmaileg_formexmaileg_formexmaileg_formexmaileg_formexmaileg_formexmaileg_formexmaileg_formex

Prinsessekjolerne er højt på ønskelisten, men generelt så er jeg bare vild med den måde hvorpå Maileg’s univers sætter gang i mine børns fantasi. Og så er det bare så smukt at se på, helt ned i den mindste detalje.

Vi var også forbi hos JABADABADO for at kigge på legetøj og børneværelsesindretning.

jabadabadojabadabadojabadabadojabadabado

Er ret vild med denne sengehimmel. Ultra tynd og let og den fineste farve.

miniempireminiempireminiempireoyoy_minioyoy_minioyoy_minibloomingville_minicamcamcamcamcamcam

Lidt mere børneværelses inspiration hos MINI EMPIRE, OYOY MINI, BLOOMINGVILLE MINI og CAM CAM COPENHAGEN.

Det er ikke så meget kidsfashion man finder på Formex, men vi var på hyggeligt besøg hos Utoft Groups svenske agent.

utoftutoft_enfant

Forelskede mit lidt i denne fine guld plissé nederdel fra EnFant.

Interior inspiration

Man kan finde alle de store interiør brands på Formex, og jeg sugede til mig af inspiration rundt på de flotte stande. Jeg har tænkt mig at dele lidt mere bolig i år end i er vant til at se på min profil ( @_rosemille ), så det håber jeg i kan klare.

Her er lidt smukt at kigge på:

TINE K HOME

tinekhometinekhometinekhome

TOVE FRANK

tove_franktove_franktove_frank

Jeg ønsker mig en stor puf alla den fra Tine K til den lille stue, og så måtte nogle af Tove Franks smukke illustrationer gerne flytte ind i mit soveværelse. Simpelthen den smukkeste stand jeg længe har set.

OI SOI OI

På samme måde har jeg det med den flotte lampe længst til venstre her. Vi mangler lys i stuen, og denne er jo bare helt perfekt med den mørke base og skærmen i sart rosa. Virkelig også et brand jeg gerne vil stifte nærmere bekendskab med.

oisoioi

HOUSE DOCTOR

housedoctorhousedoctorhousedoctor

SVANEFORS

Sidst vil jeg lige vise jer nogle flotte tæpper jeg faldt over. Holder altid øjnene åbne når der er tæpper i nærheden, for jeg kunne godt tænke mig at få nogle flere integreret i vores hjem og det er også en ting som jeg ofte bliver spurgt til inspiration til. Her var der en helt masse smukke samlet på ét sted, så jeg var jo nærmest i tæppe-himlen.

sandforssandforssandfors

TAK fordi i læste med.

 

Kristina

 

 

 

 

Follow:

3 Comments

 1. Ninnie
  22. januar 2018 / 22:38

  Tusen tack! Fint reportage från En familje- weekend i Stockholm och från Formex. Fint omnämnande och bilder om Besöket i Utofts monter

  • Kristina
   Forfatter
   23. januar 2018 / 00:44

   Selv tak, hyggeligt at møde dig og tak for dit repost.

 2. 24. januar 2018 / 21:12

  Amen, for pokker. Hold nu op, hvor ser det ud til, at i har haft en god tur.
  Vild flotte billeder ♥
  Kh anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.